Alibaba Nederland

Internetgigant Alibaba gaat naar de beurs. Voorheen nog volstrekt onbekend voor de gemiddelde Europeaan. En toch wordt het waarschijnlijk de grootste beursgang aller tijden. Groter dan Google, groter dan Facebook.

 De beursgang doet veel stof opwaaien. Het bedrijf is pas 15 jaar oud en heeft een marktwaarde van 163 miljard dollar. De opbrengst van de beursgang zou kunnen oplopen tot meer dan 22 miljard dollar. De exacte waarde van de beursgang is nog niet bekend, maar dit zou de grootste beursgang aller tijden kunnen worden.

Wat is Alibaba?

De grootste websites zijn Taobao, Tmall.com en Alibaba.com. Praktisch alles is te koop en veelal voor zeer lage prijzen. Het assortiment is eindeloos om het kleine bedrijven via Alibaba hun producten kunnen aanbieden. De concurrentie zorgt automatisch voor bijzonder lage prijzen en dat blijkt een succesnummer.haalt het bedrijf uit advertenties.

In 2013 was de opbrengst uit advertenties 1,176 miljard dollar. Alibaba is met een winstmarge van 44,6% veel winstgevender dan Amerikaanse concurrenten zoals Amazon.Het is een Chinees internetbedrijf met verschillende websites. Het bedrijf is gigantisch groot en verwerkt 162 miljard aan transacties per jaar. De inkomsten

Alibaba aandelen kopen via een Nederlandse broker

Vanaf vrijdag 18 september kun je Alibaba aandelen kopen op de beurs. Hoe profiteren Nederlanders van de beursgang van Alibaba? Je kunt eenvoudig speculeren op een stijgende of dalende koers van het internetbedrijf. Via een internetbroker in Nederland kun je  koersbeweging van deze Chinese internetgigant volgen en daarop inspelen.

Tip: Bij Binck op dit moment ook nog €200,- starttegoed cadeau als je nu een gratis beleggingsrekening opent. Check de actie >>