Apple niet langer het duurste aandeel

Het ongekende enthousiaste van beleggers is omgeslagen in pessimisme. Analisten vragen zich af hoe diep Apple kan zakken. Jarenlang leek de koers louter te kunnen stijgen. De koers steeg zelfs zo snel dat het bedrijf het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf werd.

De koers daalt alweer enkele maanden

Het aantal Apple daalde inmiddels tot 439 dollar per aandeel. Nog steeds een veelvoud van de koers die het aandeel enkele jaren geleden had. Beleggers die tijdig zijn ingestapt hoeven zeker geen droog brood te eten. Toch zorgt de koersdaling er wel voor dat oliebedrijf Exxon nu het bedrijf met de grootste marktkapitalisatie is.

Liefde voor het merk

Al sinds jaar en dag is dit het appeltje voor de dorst voor veel beleggers. En ook het meest geliefde aandeel op de beurs doordat Apple maar bleef verbazen met nieuwe producten en explosieve winststijgingen. De innovatiemachine lijkt echter te haperen en daar schrikken beleggers en analisten van. De omzet stijgt nog steeds zeer fors maar de winststijging blijft achter.

Als Apple niet met nieuwe innovatieve producten komt dan kan de toekomstige winst in gevaar komen. Analisten durven daarom voorlopig geen hoge koersdoelen meer te geven.

Nu is het aan Apple om de beleggers wederom te verbazen. En dat zou niet de eerste keer zijn!