Hoeveel tijd kost beleggen?

Veel beginnende beleggers zijn bang dat ze iedere dag de beurs moeten volgen. Dat hoeft helemaal niet. Het is helemaal afhankelijk van je eigen wensen. Het is aan te raden om een beleggingsplan te maken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • De beleggingshorizon. Hoeveel jaar denk je te gaan beleggen?
  • De inleg. Met hoeveel geld wil je starten met beleggen?
  • Het risico. Hoeveel risico wil je nemen voor een hoger rendement?
  • De beschikbare tijd. Hoeveel tijd wil je steken in beleggen?
  • De actualiteit. Hoeveel tijd wil je steken in het volgen van beursnieuws?

Weinig tijd besteden aan beleggen?

Beleggen is ook mogelijk als je maar weinig uren aan de beurs wilt besteden. Zeker met een lange beleggingshorizon kun je rustig een aantal jaar wachten totdat je een goed rendement hebt behaald. Je kunt dan een instrument kiezen dat minder tijd kost. Producten die daar bij aansluiten zijn beleggingsfondsen en trackers.

Kun je weinig tijd vrijmaken voor beleggen of heb je nog niet voldoende expertise? Dan is Alex Vermogensbeheer wellicht de beste keuze. In de gratis brochure vind je de recente rendementen.

Veel tijd besteden aan beleggen?

Beleggers met veel tijd en een bovengemiddelde interesse in het beursnieuws beleggen relatief vaker in meer risicovolle producten. Ben je van mening dat je in staat bent de markt te verslaan? Dan is het slim om de markt dagelijks te volgen en zijn producten met meer risico een optie. Zorg dat je voldoende kennis hebt voordat je begint met beleggen in producten zoals opties, sprinters en futures.