Beleggers tonen veel interesse in Facebook

Amerikaanse beleggers tonen veel interesse in de beursgang van internetbedrijf Facebook. De kranten staan al weken vol over de beursgang. Deze passie slaat blijkbaar over op beleggers want er wordt zwaar ingetekend op de uitgifte van de aandelen.

De eerste tekenen duiden erop dat de beursgang van Facebook een succes wordt. Maar let op: een beursgang blijft altijd een risico. En zeker als de winstverwachting vele malen groter is dan de winst. Duizend analisten hebben duizend meningen over het bedrijf van Mark Zuckerberg.

De grote belangstelling is een eerste succes voor de steenrijke eigenaar. Kritiek is er ook. Oprichter Mark Zuckerberg kwam in zijn capuchon trui  aangelopen bij de banken om de bankiers te overtuigen van het succes. Deze losse kledingstijl toont de mindset van een nieuwe generatie, maar wordt niet op prijs gesteld door de keurig geklede bankiers.

De Hollandse broker Binck kijkt vol verwachting uit naar de beursgang. Een woordvoerder verwacht dat de belangstelling groot zal zijn, maar denkt dat Nederlandse beleggers mogelijk eerst de kat uit de boom kijken.