Beursgang Twitter lucratief voor aandeelhouders

Veel venture capitalists weten het al jaren. Het is erg lucratief om vroeg in innovatieve internetbedrijven te stappen. Als er 1 keer een Google, Facebook of Twitter tussenzit dan ben je volledig binnen. Investeerders hebben ook in latere stadia veel oog voor high potentials.

Twitter is zeer lucratief voor de aandeelhouders. Gisteren meldde Twitter dat de beursgang 70 miljoenen aandelen gaat opleveren tegen een waarde van gemiddeld 18,5 dollar. Daarmee waardeerd het bedrijf zichzelf op 10 miljard dollar. En veel investeerders vinden dat niet overdreven.

Analisten vinden de beurswaarde van Twitter reëel

Tien miljard is niet te bevatten voor een bedrijf dat de afgelopen 9 maanden nog 131 miljoen dollar verlies maakte. Toch is de waardering te verklaren want het bedrag is slechts 9,5 keer de omzet. Bij facebook werd een waardering van 13 keer de omzet gehanteerd.

De huidige aandeelhouders zijn zonder twijfel gelukkig met de beursgang. Gemiddeld hebben de aandeelhouders tegen een waarde van 2,12 dollar per aandeel geïnvesteerd in Twitter. Dat resulteert in een waarde van 8 maal de omzet.

Bekijk alle insides over de beursgang op deze website >>