Tesla aandelen ongekend populair

Tesla bestaat pas een decennium maar de groei is niet te bevatten. Zeker sinds de beursgang blijft de koers steeds weer verdubbelen. Als Tesla de verwachtingen blijft waarmaken dan worden de aandeelhouders erg gelukkig.

Elon Musk is een van de oprichters die in het bedrijf investeerde. Als bestuursvoorzitter verzorgt hij op een Steve jobs achtige wijze de presentaties van het bedrijf. Briljant om te zien.

Tesla is begonnen als fabrikant van elektrische sportauto’s voor het hogere segment.  Inmiddels willen ze ook het grotere publiek aanspreken met innovatieve gave elektrische voertuigen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Bekijk de koers van Tesla:

Als de auto’s voor het grote publiek half zo hard accelereren als de aandelenkoers dan kun je er goed mee racen. Tesla verwacht de auto’s in de komende drie jaar veel goedkoper te kunnen produceren. Deze drempel wordt essentieel in de acceptatie van de elektrische auto voor het grote publiek. Als dat lukt dan is de waardering zonder meer gerechtvaardigd.